tisdag 28 juni 2011

Antligen framme

28 timmar efter att vi stangt dorren efter oss dar hemma landade planet i Lima med en duns kl 4 pa morgonen. Hojdpunkten under resan var nar Malin rakade oppna en tub med handkram nagonstans over Atlanten som med lite hjalp av tryckforhallandena sprutade ner det mesta runtomkring, inklusive Martin. Och nar killen framfor oss vid boardningen pa Heathrow visade sig ha en ogiltig biljett. Snabbt letade britterna fram den absolut ondaste de kunde hitta i personalen (sag ut som en korsning mellan Borat och Hitler) som langsamt och utstuderat tradde pa sig ett par knall-lila plasthandskar medan han stirrade stint pa den stackars resenaren :-) Lagvattenmarkena var nar Martins vaska blev nedspydd av tjejen framfor under ett turbulent ogonblick och den sjukt otrevliga personalen pa Miamis flygplats som fick alla att kanna sig som brottslingar.


I Miami hade vi fem timmars vantetid och mojlighet att rora oss utanfor flygplatsen. Darfor passade staden pa att visa upp sig fran sin basta sida med osregn. Vi fick alltsa halla oss inne pa den urtrakiga flygplatsen hela vantetiden...

Nu ar vi i alla fall har. I Lima, staden med varldens samsta fotoljus (mulet och dimmigt). Har ar det sommar och sol tre manader per ar (jan-mars), resten av tiden ar det bara molnigt. Varje dag. Enda sattet att halla koll pa tiden ar att titta pa klockan, for ljuset ar exakt likadant fran kl 8-4. Dock regnar det sallan - senast var for 2000 ar sedan :-) Aven om vi nog skulle saga att det regnade lite igar, atminstone tillrackligt for att ga tillbaka till hostelet och hamta extra jackor (vilket vi inte hade tagit med oss - om hotellvarden sager att det inte regnat pa tvatusen ar sa ar det liksom inte det forsta man packar ner...)

Dagens vanligaste repliker:
Martin: "Var ska vi äta..? Jag äter vad som helst...bara vi äter typ...NU!"
Malin: "Vi kan äta här...eller där..? Eller kanske där borta..det ser mysigt ut"

Hej så länge.

5 kommentarer:

  1. Hej kära Syster (och Martin),
    Vilken otroligt händelserik flygresa - kan knappt bärga mig på att få se hur resten av resan blir med en sådan start!! Det är skönt att höra att mat nu är erat största problem och att ni kommit fram tryggt och säkert.

    Här hemma har solen strålat sedan ni for tror jag (fast imorgon ryktas det om regn). Igår jobbade jag min sista dag som militär på länge, länge och firade med en glass. Nu väntar världens längsta sommarlov.

    Farmor sken upp när jag meddelade henne att ni kommit fram till Lima. Hon hälsar så gott! Skall be Pappa skriva ut dina inlägg till henne på sjukhuset.

    Lycka till på vandringen nu; akta er för Borat/Hitler-kopior (de låter farliga), bryt inga ben och skaffa er inga skavsår. Och ramla för guds skull inte ned för några stup eller något annat dumt.

    Kramar och kärlek, Johanna (och Jonathan)

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Skönt att ni är framme även om resan var ovanligt händelserik! Pappa pendlar mellan att jobba och besöka farmor på sjukhuset o han har faktiskt hunnit hit upp två kvällar i rad! Jag pendlar mellan tvättmaskinen (en midsommarafton i skogen à la scouting och 25 övernattande gäster lämnar sina spår...) stranden och altanen i det härligt soliga sommarvädret. Ute är det just nu 24 grader kl 22! Farmor har flyttat till kirurgavd och i morgon ska de skriva remiss till geriatriken (hoppas på Högsbo). Hon blir piggare och friskare för varje dag. Nu t.o.m. hör hon lite igen (och ville flytta hem till lägenheten...). Men det låter sig inte göras riktigt ännu, man behöver ju åtminstone en hand för att äta och gå på toa. Vi hoppas att ni hittar mat och får en fantastisk vandring längs Inka-leden!
    Kramar från mamma o pappa

    SvaraRadera
  3. Låter ju bra att ni kommit fram trots diverse världskatastrofer. Undrar lite lätt hur Malin lyckats smuggla in en tub handkräm på planet? Eller är det inte lika stränga regler med vätska längre? Kunde ju i praktiken faktiskt varit sprängdeg eller motsvarande hon sprutat över halva planet, som var på väg till USA dessutom.

    Hur är maten där då? Vet ju av erfarenhet att jag och Martin bör äta något rejält var tredje timma i snitt och att rätter av mer vegetarisk art är oacceptabelt i rent mättnadssyfte.

    Ta det lugnt på vandringen nu, jag testade att gå upp och ned för himlabacken i Alafors med 20kg på ryggen för att få en känsla av hur ni kommer att ha det och jag tror jag skippar morgondagens pass. Ska ändå regna.

    //Victor

    SvaraRadera
  4. Victor: Det galler att se sa oskyldig ut som mojligt, samt att resa med nagon som fastnar i samtliga sakerhetskontroller (dvs Martin) sa att fokus flyttas fran en sjalv. Sen att klanta sig och lata en handkramstub lopa amok pa planet var ju lite olyckligt.

    Maten, hittills har vi kakat typ pizza, kott, pasta, kott, kyckling. Ingen GI mat iaf... Far se hur det blir pa vandringen nu som borjar imorgon. Om det inte finns kaffe sa vete f*n hur jag (Martin) ska klara mig.

    Och apropa regn, det ska tydligen vara "Dry season" nu i Cusco och Machu Picchu, men nar jag tittar ut genom fonstret nu sa osregnar det. Undrar hur "wet season" ar da?¿.

    SvaraRadera
  5. Mamma & syrran (med herrar): Skont att hora att allt ar bra dar hemma. Det later precis som farmor, sa da har hon inte tagit alltfor stor skada iaf! :-) Halsa henne sa gott!

    Johanna - grattis, och njut av sommarlovet. Och av varmen - idag har vi 5 grader och osregn... Kanns sadar. Sarskilt efter att ha tittat pa vaderprognosen som forutsager samma vader ett par dagar till (dvs under var vandring)...sa nu ska vi ut och kopa ponchos och plastkassar till all packning :-) Annars ar allting fortsatt bra.

    Massa kramar!

    SvaraRadera